Weener XL zorgt voor bezorging 7.500 magazines in de wijk, een pittige klus

Vincent van der Hagen geniet van bezorgen Maaspoort Magazine

Vincent van der Hagen woont niet in de Maaspoort, maar in Hintham. Toch kent hij de wijk aan de Maas als zijn broekzak. Hij is één van de zeven bezorgers van Weener XL, die 7500 exemplaren van Maaspoort Magazine huis-aan-huis afleveren. Het is een karrenvracht aan werk, maar Vincent doet het met plezier, beleving en routine, want hij hoeft niet naar straten te zoeken. “Ik ben hier al een paar jaar gewoon postbezorger en  ken intussen alle straten in de Maaspoort. Dat komt met het magazine goed van pas.”

Hij werkt nu al vijf jaar bij de Weener Groep. Vincent is een paar keer gedetacheerd geweest. “Bij meerdere organisaties. Leuk werk, maar nergens heb je zoveel vrijheid als met het huis-aan-huis bezorgen van post of andere zaken. Ik doe dit heel erg graag. Je bent altijd lekker buiten, weer of geen weer. En je ontmoet veel mensen. Als ik zou willen, kan ik wel om de tien minuten stoppen voor een gesprek, maar werk gaat voor”, vertelt hij met aanstekelijk enthousiasme.

De 48-jarige voormalige assistent-zaalvoetbalcoach van topclub FCK De Hommel is in zijn element op de groene fiets van de Weener groep met dubbele fietstas, vol met magazines. Hoeveel er in zitten, weet hij niet precies. Vincent: “Ik maak twee rondes en pak beide keren een volle doos bij de Weener. Ik denk met een stuk of 500 magazines er in. Een behoorlijk gewicht in elk geval. We hebben met zijn allen een lijst met straten die we moeten afwerken. Zo komt iedereen in de wijk aan bod, maar het is zoveel dat we er met zijn zevenen wel een weekje mee bezig zijn. Maaspoort is een grote wijk.”

Gewone post
Nu zijn het magazines en morgen loopt hij misschien wel een rondje met gewone post. Dat maakt namelijk ook deel uit van het werk bij de Weener. Ze worden ook wel eens ingehuurd voor Post NL werk. Vincent en zijn collega’s klagen niet. “Nee joh. Keileuk werk allemaal. Ik wil niks anders meer. Het is gezellig bij de Weener Groep. Leuke collega’s. Ik ben ’s ochtends om acht uur op kantoor. Zoek mijn spullen bij elkaar en ga dan mijn rondes maken. Rond vier uur kan ik naar huis. Lekker vroeg, dan heb je ook nog wat aan je dag.”

Hij werkt 36 uur per week voor zijn baas. Niet alleen in de Maaspoort. In Den Bosch-Zuid en de Binnenstad bezorgt hij de Wijkgericht edities voor die wijken. Ook de voorganger van Maaspoort Magazine in de Maaspoort. Vincent is op nog veel meer fronten inzetbaar. Vincent: “Ik denk, dat ik van mezelf wel kan zeggen, dat ik multifunctioneel ben. Wat de baas bedenkt, doe ik natuurlijk. Alles met plezier, maar postrondes lopen doe ik toch echt het liefste. Je bent min of meer eigen baas, vroeg klaar en de hele dag tussen de mensen, die je ook nog eens helpt. Ik ben helemaal op mijn plek en hoef voorlopig niks anders meer.”

Vincent van der Hagen
(Foto Sandra Peerenboom)